De ce să alegi un ansamblu rezidențial? Avantajele de care te bucuri atunci când locuiești într-un ansamblu rezidențial.

De ce să alegi un ansamblu rezidențial? Avantajele de care te bucuri atunci când locuiești într-un ansamblu rezidențial.
iunie 23, 2021 admin

De ce să alegi un ansamblu rezidențial? Avantajele de care te bucuri atunci când locuiești într-un ansamblu rezidențial.

Cererea de locuințe situate în ansambluri rezidențiale noi crește de la an la an, oamenii înțelegând tot mai bine ce înseamnă să lași în urmă dezavantajele cu care se confruntă locatarii clasicelor blocuri vechi.

Pe lângă senzația aparte, tipică unei construcții noi, și designul modern, ansamblurile rezidențiale aduc locuitorilor o serie de beneficii specifice acestor tipuri de imobile.

Confortul

Datorită dotărilor și facilităților moderne, a tehnologiilor integrate și a materialelor noi, confortul dintr-un apartament rezidențial nu se poate compara cu o locuință veche. În ziua de azi, majoritatea ansamblurilor rezidențiale utilizează materiale de înaltă calitate în ceea ce privește construcția pereților, tâmplăria și izolațiile și, în același timp, își dotează locuințele cu sisteme smart, încălzire în pardoseală, și alte facilități.

Siguranța

Orice imobil are un interfon la intrarea în clădire, e adevărat. Dar nu orice imobil oferă locatarilor siguranța și liniștea pe care și-ar dori-o cu adevărat. Clădirile noi, de cele mai multe ori, oferă sisteme complexe de siguranță, cu supraveghere video, bariere de acces, sisteme de alarmă, detectoare și alte tehnologii menite să mențină locatarii în siguranță.

Parcarea

Cel mai mare neajuns al oricărui oraș de dimensiuni mari este lipsa locurilor de parcare, care mereu par să fie mai puține decât numărul mașinilor. Atunci când locuiești într-un ansamblu rezidențial, de cele mai multe ori, împreună cu apartamentul, poți achiziționa și un loc de parcare. Astfel, parcarea mașinii la străzi distanță este o problemă de domeniul trecutului, pentru că parcările ansamblurilor, fiind planificate din timp, în faza de proiect, sunt dimensionate corect în raport cu anvergura proiectului.

Spațiile verzi

Pentru că dezvoltatorii imobiliari sunt nevoiți să se muleze după nevoile clienților, majoritatea ansamblurilor noi construite, includ din start spații verzi pe cât este posibil. Domeniul imobiliar ține mereu o foarte strânsă legătură cu cererea, iar atunci când locuiesc într-un oraș mare, oamenii își doresc să se poată bucura de natură fără a fi nevoiți să părăsească orașul.

Mai mult decât atât, în cazurile în care ansamblul este situat într-o zonă centrală, aceste spații verzi aduc natura chiar în inima orașului, îmbunătățind măcar puțin aerul din zonele mai intens circulate.

Designul

Atunci când ne gândim la un ansamblu rezidențial, una dintre primele caracteristici care ne vine în minte este aspectul unitar al clădirilor și coeziunea cartierului ca întreg. Astfel, locuința nu arată bine doar din interior, ci și din exterior, în unele cazuri existând chiar și reguli legate de decorarea exterioară a apartamentelor, care limitează degradarea aspectului inițial al clădirii. După cum poți intui, viața într-un ansamblu rezidențial nou și modern se potrivește perfect cu populația tânără și dinamică a oricărui oraș mare. Iar Copou Garden Residence este unul dintre exemplele în acest sens din Iași.

Prima comunitate rezidențială din Iași, într-un proiect creat, cu adevărat, pentru oameni.

Spațiile rezidențiale perfecte sunt cele care sunt orientate în jurul oamenilor, în jurul celor care vor locui acolo. Inspirat din viața oamenilor activi și moderni s-a proiectat Copou Garden Residence, primul oraș în oraș din Iasi, un concept unic care integrează spații rezidențiale și servicii, după modelele occidentale.